Lillebjerg Skoles elevråd
Elevrådet spiller en stor rolle for trivsel for både elever, lærere og pædagoger på Lillebjerg Skole, og vi arbejder hele tiden på at involvere eleverne i at gøre vores skole bedre.
Elevrådets vedtægter lyder således:
1) Elevrådets størrelse:
- Det store elevråd fra 4.-9. klasse/gruppe, vælger en repræsentant fra hver klasse.
- Mini elevråd fra 0.-3. klasse vælger en repræsentant fra hver klasse/gruppe.
- Elevrådsformanden og næstformanden er også formand og næstformand for mini elevrådet. Den voksne i elevrådet er kassér.
2) Hvordan og hvornår elevrådets medlemmer og suppleanter vælges samt valgperiodens længde:
- Elevrådet vælges således, at der eleverne bliver informeret om valg til elevrådet en uge før der stemmes. Dermed har de en uge til at stille spørgsmål og tænke over om de vil opstille.
- På valgdagen opstiller de interesserede kandidater. Eleverne får udleveret stemmesedler, på sedlen må der skrives et navn på den opstillede kandidat, pågældende vil stemme på.
- Opstillede kandidater har stemmeret og må gerne stemme på sig selv.
- Læreren optæller stemmerne og annoncerer for klassen, hvem der har flest stemmer og dermed bliver valgt til elevrådet. Eleven med næst flest stemmer bliver supplant. • Der skal senest være valg 1. okt. hver år.
3) Hvordan det sikres, at skolens forskellige klassetrin repræsenteres i elevrådet på en hensigtsmæssig måde.
- Det gør det ved, at elevrådet er delt i to, således at de små klassetrin også kan stemme. • Der er altid en voksen tilstede under møderne.
- Det er den voksne, der er ordstyrer under møderne.
- Mødernes varighed overstiger ikke 45 minutter.
- Det er muligt at komme med forslag til dagsordenen på næste elevrådsmøde, dette gøres i AULA – beskeder – elevråd eller ved at fortælle det til den voksne.
4) fremgangsmåden ved vedtægtsændringer:
- Ved vedtægtsændringer skal 2/3 del af elevrådet være til stede og der skal stemmes om ændringer i vedtægterne. Der skal være flertal for en ændring, hvis den skal gå igennem. • En vedtægtsændring træder i kraft, efter afstemning.
5) Afholdelse af et årligt møde, hvortil alle elever har adgang med stemmeret, med faste dagsordenspunkter såsom aflæggelse af beretning, regnskabsgodkendelse, valg m.v., og hvordan et eventuelt afdelingselevråd skal organiseres.